Daphne_collage_7.jpg

Musik från tidig barock till helt nyskriven

Nyheter

 
Daphne-1068_cover_300dpi.jpg

Daphne 1068 – Dancing with Bach

Musiken av Johann Sebastian Bach är tidlös och det sägs ofta att den tål vad som helst.  [Läs mer]

Daphne-1066_cover_300dpi.jpg

Nyhet

År 2011 fick Rolf Martinsson, en av Sveriges internationellt såväl som nationellt mest erkända nutida tonsättare, förfrågan av studieförbundet Sensus samt 12 svenska körer att komponera ett nytt passionsverk. Sverige har en rik körtradition och i kompositionsuppdraget ingick att körsatserna och instrumentalstämmorna skulle hållas på en rimlig teknisk nivå, så att verket även skulle vara tillgängligt för goda amatörkörer och -musiker medan de två soliststämmorna, evangelisten (sopran) och Jesus (baryton), skulle skrivas för professionella sångare. I uppdraget ingick också att verket skulle komponeras för liten ensemble. Dessutom ingår en berättare som för handlingen vidare. [Läs mer]

Daphne 1065_1.jpg

"På Göran Frösts första album i eget namn är det också skivdebut för Ludvig Norströms violasonat op 32. Men Edvard Griegs c-mollsonat för altfiol är både mörkare och ljusare.

1940 blev Frankrike invaderat av den tyska armén. Och Gösta Nystroem, som bott tolv år i landet, greps av stor smärta. Detta uttryckte han i violakonserten från samma år och som violasten Göran Fröst nu skivdebuterar med i eget namn. I ett suveränt framförande som lyfter fram minnet av det parisiskt ungdomliga. Tillsammans med pianisten Oskar Ekberg blir det sen världspremiär på skiva av Ludvig Normans violasonat op 32. En (svenskt) sammanbiten men passionerad musik sprungen ur en chockartad skilsmässa. Och med en smått fantastisk finalsats."

Martin Nyström/DN 2020-05-06

Daphne-1067_cover_300dpi.jpg

Daphne 1067 – Release 10 juli 2020 

Notes from Endenich är ett pianoalbum som presenterar kompositören Staffan Storms och pianisten Francisca Skooghs nära samarbete över tematiskt material från Robert Schumann. I Storms verk ryms både musikaliska motiv och textfragment skrivna av Schumann från slutet av hans liv. Schumanns egen första sonat för piano op. 11 visar upp hans makalösa palett musikaliska uttryck. Projektet syftar till att skapa en fördjupad förståelse för hur klassiska verk kan leva vidare i vår samtid, hos lyssnaren men också hos skapare och utövare av konstmusik idag. 

Ladda ner vår katalog
Daphne-katalog-2019-thumbnail.png

Daphne Records AB

  • Facebook
  • YouTube

Stora Kvinns Väg 80

SE-125 59 Älvsjö

Sweden

Telefon +46 708 63 42 10

Email: info@daphne.se

© 2019 Daphne Records AB